MPloyment Housing

De woning die past bij jou!

SNF-informatiekaart op locatie heeft effect

SNF-informatiekaart op locatie heeft effect

Mployment Housing heeft het certificaat Stichting Normering Flexwonen (SNF). Het is verplicht dat SNF-geregistreerde ondernemingen in elke locatie SNF-informatie ophangen. En dat werpt zijn vruchten af! 

SNF-informatiekaart

Sinds 1 september 2021 is het verplicht dat in elke locatie een SNF-informatiekaart hangt. Hierop staat informatie over het aantal bedden dat in de locatie mag staan volgens de SNF-norm en een QR-code naar de website van SNF. Op de website is in 7 talen de informatie voor bewoners te vinden.

Meer contact tussen bewoners en SNF

Het ophangen van deze informatiekaarten leidt tot aanzienlijk meer contacten van bewoners met SNF. Zo is het aantal signalen over locaties sterk gestegen. Deze signalen worden door SNF onderzocht en indien nodig wordt een extra (spoed)inspectie uitgevoerd. Ook worden er meer vragen gesteld aan SNF over interpretatie van de normen. We zien dat ook in de recente tv-programma’s wordt gekeken naar de kaart en de informatie wordt gebruikt om te kijken of er niet te veel mensen in een locatie wonen. Dat is het effect dat beoogd werd bij invoering van deze kaart. Zo zorgen we er samen voor dat de woonlocaties aan alle veiligheidseisen blijven voldoen.

Overigens is deze informatiekaart géén SNF-certificaat en ‘bewijs van goedkeuring’. De onderneming hangt deze kaart namelijk op, niet de inspecteur.

SNF-informatiekaart op locatie heeft effect

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven