MPloyment Housing

De woning die past bij jou!

Het woningtekort tegengaan: wat zijn de opties?

Het woningtekort tegengaan: wat zijn de opties?

Zes, zeven of acht jaar wachten voordat je in aanmerking komt voor een woning. Dit soort wachtlijsten zijn eerder regel dan uitzondering. Er is een schreeuwend tekort aan huizen en appartementen. Maar wat zijn de opties om dit woningtekort tegen te gaan? 

De hoogte in?

Een oplossing om het woningtekort tegen te gaan, ligt volgens Meindert Stolk bij inbrei-locaties. Er wordt dan gebouwd op plekken waar al woningen of bedrijven staan. ‘Je kunt dan in de hoogte gaan bouwen of stukjes groen opofferen om daar woningbouw te realiseren’, bepleit de lijsttrekker van CDA bij de Provinciale Statenverkiezingen in Zuid-Holland op 15 maart.

Geschikte grond

Anne Koning, lijsttrekker van PvdA en in het dagelijks leven als provinciegedeputeerde verantwoordelijk voor woningbouw in de provincie Zuid-Holland, ziet haken en ogen om geschikte grond te vinden om op te bouwen: ‘Er moet worden gekeken of de grond niet slap is en het waterpeil omhoog komt. Anders heb je echt een probleem voor de toekomst.’

Prefab woningen

Een andere optie is wellicht een prefab woning. Online bestellen en in een dag gebouwd: de aanbieders van prefab-huizen denken de oplossing te hebben voor de woningnood. Het ene na het andere betaalbare huis rolt de fabriek uit. En wordt letterlijk aan de grond geschroefd. Is het de oplossing voor Nederland?

Efficiënt bouwproces

Een prefab huis bouwen kenmerkt zicht door het efficiënte bouwproces. Prefab is een afkorting voor prefabricage. Dit betekent dat veel aspecten van het bouwproces al in de fabriek gedaan worden. Hierdoor hoeft op de bouwplaats zelf minder gedaan te worden. De prefab woning wordt hierdoor sneller gebouwd, aangezien het bouwproces wordt verkort. Daarnaast kies je met prefab bouw voor energiezuinig en comfortabel wonen.

Zou dit een goede optie kunnen zijn? Bekijk hier de video over prefab woningen.

 

Het woningtekort tegengaan: wat zijn de opties?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven